Miyuki kralen

Miyuki is de oudste van de drie Japanse rocaille fabrikanten. Het woord rocaille verwijst naar een siermotief uit de 18e eeuw, maar is nu ook een verzamelnaam voor kralen. Toho en Matsuno zijn de andere fabrikanten in Japan; elk bedrijf heeft zijn eigen kleurenlijn, afmetingen en vormen. De Japanse Miyuki kralen zijn in vergelijking met de rocailles uit China en Tsjechië veruit het meest uniform in grootte en vorm. De prijs wordt bepaald door de arbeid en de materialen. De kralen worden aanbevolen wanneer precisie vereist is voor het weven, met of zonder een weefgetouw. De variatie is ongekend groot, tot en met kralen in 24-karaats platina goud. Beadhouse heeft gekozen voor het zeer hoogwaardige Miyuki en biedt daarin een voor Nederland zeer groot assortiment.

Seed beads en Delica’s

De standaard kraal van Miyuki wordt seed bead genoemd: het is een ronde kraal, als ermee wordt geweven zal het oppervlak dus niet vlak zijn. Seed beads hebben de voorkeur bij kantwerk, het rijgen van kettingen en andere toepassingen waar hun bolle vorm een verrijking is. 

 

MIYUKI produceert verschillende soorten en vormen van rocailles zoals Delica, Tila, Half Tila, Quarter Tila, Cube ...
De kleur van MIYUKI-kralen wordt door verschillende processen gecreëerd en dit om de hoogste kwaliteit te garanderen.
Duracoat, Galvanized, zijn de meest gekende maar ook gewoon Transparant, Opaque, Silverlined,  en nog veel meer benamingen.
MIYUKI glaskralen worden beschouwd als een "wereldstandaard" vanwege hun hoge kwaliteit, briljantie en uniforme vorm. Ze zijn zeer gewild bij modeontwerpers, artiesten en beadfans.

© 2017 - 2024 By Lins | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel